İstanbul Gelişim Üniversitesi
Gelişim Haber

Şampiyon Şef Yusuf Gülyiyen ile Modern Türk Mutfağı Buluşması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Gastronomi Bölümü, Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak tarafından organize edilen “Coğrafi İşaretli ürünler ile Modern Türk Mutfağı” atölye çalışması, Gastronometro Şefi Yusuf Gülyiyen’in katılımı ile gerçekleşti.

UBYO Gastronomi öğrencileri ile teorik ders aşamasına katılan Şef Yusuf Gülyiyen, Gastronometro hakkında bilgi verdi.  Mutfak uygulamalarında yapılacak ürünler ve kullanılacak modern moleküler tekniklerini de anlatan Şef Gülyiyen, ders bitiminde mutfağa geçerek öğrencilere Şalgam suyundan spagetti, pastırmaya sarılı kuzu sırtı, kokoreç ve farklı sunum tekniklerle yapılan pırasa hazırladı.
 
Türk mutfağını, çağdaş bilimsel fiziko-kimyasal yöntemleri kullanarak uluslararası yapmaya çalışan Şef Gülyiyen’e, eğitim sonunda Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner tarafından plaket takdim edildi.

Şampiyon Şef Yusuf Gülyiyen ile Modern Türk Mutfağı Buluşması Eklenme Tarihi: :   14 Mayıs 2018 Pazartesi

TEKNOFEST 2025 Kuantum Teknolojileri Yaz...

TEKNOFEST 2025 kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kuantum Teknolojileri Y...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2025 Pazartesi

Sürdürülebilir Kalite Tescillendi: İGÜ, ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 28–30 Temmuz 2025 tarihleri arasında T...

Eklenme Tarihi: :   4 Eylül 2025 Perşembe


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS